Неверојатна оаза скриена во шумата на Австралија

Австралиските патници кои возат по должината и ширината на земјата за да избегнат блокирање од мерките, патуваат до импресивна оаза скриена во висорамнините на Квинсленд. Неверојатен природен воден простор сличен на базен се наоѓа во националниот парк Блекдаун Табленд, 814 километри северозападно од Бризбејн, но нема да го најдете обележан на картата. Два двојни базени се наоѓаат 240 метри под водопадите Виножито и до нив може да се стигне само со одење по стрмната патека исечена низ шумата.