Ни крив ни должен, комшијата остана гладен

Комшивката има љубовни проблеми, а тој има стомачни проблеми.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.