Носталгија: Се сеќавате ли на овие македонски хитови кои ги одбележаа 90-тите?

Многу луѓе ќе кажат „порано беше подобро“, но колку добро се сеќаваме на тој период? Што е она што ги одбележа 90-тите? Секако не зборуваме за транзиција, туку за некои подобри спомени као на пример музиката. Музиката го прави нашето секојдневие „побезболно“ и не расположува и во најтешките моменти.

Денес кога се соочуваме со нов непријател убаво е да се потсетиме на старите добри времиња кога се забавувавме и за кои сме носталгични. Ова се нашите предлози, а вие во коментарите додадете ги вашите омилени македонски песни од 90-тите!

Ластовица – Пушење

Ареа – Сите мои слики

Банкрот Блуз Бенд – Моја гитара

Куку Леле – Постела рози

Студени нозе – Во парк

Архангел – Чудесен свет

Ристо Бомбата – Комшивке убава

Маријана и Росана – Признавам

Игор Џамбазов – Дај ми жити се

Конкорд – Високи штикли

Дарио – Викни ме на чај

Владо Јаневски – Нусе, нусе