Нов закон во македонскиот парламент (виц)

Две баби си седат на клупата пред зградата и бистрат политика:
– Наде, слушна ли мори на вестите на Сител? Денеска во парламентот пратениците ќе донеле закон за геј бракови.
– Значи тие пратениците само за себе си мислат…