Нова Година нема да е тоа што е ако нема играње на маса!

Но, и на масата може да ѝ дојде преку глава!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.