Нова изведба на Мотика хитот од пред 14 години од финскиот квартет Лоитума

Лоитума е фински квартет чии членови ја комбинираат финската вокална традиција со звуците на традиционалниот фински инструмент кантела. Девојките се здобија со голема популрност во 2006, кога се појави една флеш анимација на аниме девојката Орихаме Ину како врти праз. Во позадина на анимацијата одеше песната што ќе ја слушнете денес, „Иван Полка“ од деби албумот на Лоитума од 1995 година. Иван Полка стана една од најпознатите фински песни во светот.