Новата година само што започна а на поштарот веќе му е преку глава од неговата работа

За среќа има камери, па ова веројатно ќе му биде и последен ден на работа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.