Новинарот опуштено си известуваше од дома во „работна облека“, но заборави нешто многу важно

Повеќето од нас веќе изгубивме чувство за време бидејќи оние кои работат од дома со денови се во пижами и воопшто не се грижат за тоа како ќе изгледаат кога ќе станат наутро.

Меѓутоа, ако сте новинар, продолжувате да зборувате за важни теми и можеби ќе сакате да ги облечете пантолоните пред да им се обратите на гледачите. Но, известувачот на ABC News, Вил Рив мислеше дека ќе се извлече и дека никој нема да примети дека тој „половично“ се спремил за на работа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.