Новиот суперавтомобил Т.50, на Гордон Мареј е наследник на легендарниот МекЛарен Ф1

Гордон Мареј е легенда меѓу љубителите на моторспортот и во 2005 година ја основа сопствената компанија „Гордон Мареј Автомотив“. Мареј е познат по Мекларен Ф1 за кој се смета дека е еден од најдобрите спортски автомобили на сите времиња.

Неговиот последен проект е неверојатниот Т.50. Овој хиперавтомобил се напојува со V12 од Косворт (663 КС) и има впечатлив вентилатор на задниот дел. Овој вентилатор го вшмукува ветрот, за потоа да го насочува под автомобилот и го испушта наназад, што го прави побрз и постартен. Понатаму, T.50 е, исто како и Ф1, три седишта со едно централно возачко место и две задни седишта за патниците.

Перформансите на Т.50 сè уште не се објавени, но цена има. Заземете добра позиција, бидејќи спортскиот автомобил има цена од 2,6 милиони евра. Проголтајте! Производството ќе започне во јануари 2022 година.