Ново кино за социјално дистанцирање изгледа како Сенатот од Војна на ѕвездите

Добредојдовте во „новата ера на киното“. Со години, кината се развиваат, без разлика дали тоа е преку технолошки напредок или се обидуваа да го направат искуството колку што е можно повеќе луксузно и удобно. Одеон ги претстави своите луксузни екрани, додека Синеворлд ги претстави своите ВИП услуги. Сепак, Киното Ома ќе ги надмине сите со тоа што ќе однесе до „Галактичкиот Сенат“.

Додека сè уште е само во концептска уметност, местата за седење на Ома ќе бидат составени од кружни платформи, поставени едни над други со само ограничен број седишта. Ако сте обожавател на „Војна на Ѕвездите“, неговата сличност со политичката арена на претскажувачката трилогија е моментална. Иако станува збор за неверојатен дизајн, првичните реакции целосно се свртени кон Сенатот.

Кино Ома не е шега, секако. Кога ќе стане реалност во Париз следната година, ќе има „ВИП-корпоративни кутии за гостопримство, услуга на маса на сите или избрани платформи и ексклузивен ВИП пристап до бар.“

На веб-страницата се додава: „Многу повеќе од спектакуларна природа на архитектурата, оригиналната конфигурација на просторијата е дизајнирана да им понуди на гледачите исклучително аудио и визуелно искуство, проектирајќи филм без никакви нарушувања. Ома е искуство што никогаш нема да го заборавите.“