Новогодишна забава во градинката (виц, црн хумор)

Девојчето се враќа од градинка целото изгребано и со искинати алишта. Мајката загрижено го прашува:
– Што се случи ќерко? Зошто си целата изгребана?
– Игравме околу елката.
– И?
– И ништо. Елката голема, децата малку.