Новото милениче на Илон Маск предизвика „турбуленции“ на пазарот на криптовалутите

Илон Маск повторно предизвика скок на пазарот на криптовалутите.

Влијанието на извршниот директор на Тесла врз криптовалутите не треба да се потценува, особено откако го докажа своето влијание дури и со обичен твит.

На пример, биткоинот падна за 4% во јуни, откако Маск го твитна хаштагот „Биткоин“ со скршено срце емоџи.

Тој, исто така, привлече критики од оние како „Анонимуси“, велејќи дека неговите „постојано менувачки“ мислења за Догекоин и други валути „покажуваат јасно игнорирање на просечниот работник“.

Вчера, основачот на SpaceX сподели фотографија од своето ново кученце од расата Шиба Ину. „Флоки пристигна“, напиша тој, при што следбениците ја забележаа поврзаноста со валутата Флоки Ину.

Само еден ден подоцна, Флоки Ину го достигна највисокото ниво на сите времиња по порастот од 150%, при што Флоки Шиба и Супер Флоки забележаа слични зголемувања. Треба да се напомене дека иако видоа импресивни скокови, ова не се профитабилни валути, Флоки Ину вреди само 0,00003266 долари,  при што ниту една од нив не се приближува до 2000 -те највредни, според CoinMarketCap.