Обидете се да ги решите детективските загатки за помалку од 15 минути за да го пронајдете виновникот во главната

Нашиот детектив беше киднапиран и затворен во ќелија. Потребна му е вашата помош за да излезе оттаму и да открие кој го заклучил таму на прво место. Но, за да го стори тоа, тој треба да ги помине сите чекори и да реши неколку загатки по патот. Свртете ги сликите од другата страна за да ги дознаете точните одговори.

Детективот имаше чуден сон – тој знаеше дека тука има некој од иднината, но кој?

Можете ли да му помогнете на детективот да избега?

Детективот се разбудил во ќелија. Тој не знаеше како заврши таму. Тој знаеше дека мора да открие, но првиот чекор беше излегување од таму.

Кој е крадецот?

За да открие кој го заклучил, тој морал да ги помине своите чекори од претходниот ден. Се сети дека појадувал на своето вообичаено место, но сопственикот побарал помош тој ден. Веќе некое време, некој крадеше и детективот мораше да реши кој е тоа.

Можете ли да ја решите загатката?

Следното што се сети беше дека тој ден имал главоболка и застанал во аптека за да земе нешто за главата. Како и обично, жената на шалтерот имаше загатка за него и овој пат не беше исклучок.

Проверете ја фотографијата од местото на злосторството.

Во канцеларијата, голем случај беше пред решавање, и тие го чекаа детективот. Имало 4 осомничени за грабеж. Додека неговите колеги објаснуваа работи, тој гледаше слика од местото на настанот.

Кој ја украде кутијата за накит, а кој го затвори детективот?

Откако се сети на испрашувањето, тој знаеше кој е крадецот и кој го киднапирал и заклучил. Колку брзо ја решивте мистеријата?