Објавени се финалистите за најсмешни фотографии од дивиот свет и навистина ја развеселија 2020 година

Секогаш можеме да се потпреме на животните за да нè насмеат, но никој не го прави тоа подобро од финалистите за најсмешни фотографии од дивиот свет. Овие награди постојат затоа што природата не е само убава, таа може да биде и смешна.

Сепак, додека ние останатите го поминувавме поголемиот дел од годината затворени во своите домови, животните во дивината се обидуваа да направат некои прилично забавни работи, и како резултат на тоа, натпреварот од 2020 година е прилично интересен. Вкупно 44 слики се најдоа во финалето на овогодинешниот натпревар, кој нуди награди во шест различни категории. Проверете неколку брилијантни слики подолу.