Објект во форма на антена е пронајден на Месечината со помош на фотографии на Гугл

еобјаснета структура, но не првата необична надморска структура е пронајдена на површината на Месечината.

Објектот изгледа чудно како вештачка антена – тенка, мазна основа со голем тркалезен објект на врвот. Сосема е лесно да се исклучи природна геолошка формација (ова е во спротивност со сите постоечки геолошки модели)

Оптичката илузија е дозволена можност, освен што се пронајдени други слични структури на површината на Месечината и фотографирани во профил (односно од страна).

Структурата подолу е позната како “The Shard”. Снимена е на фотографија направена од месечевиот орбитар LO-III во 1967 година и се наоѓа во близина на кратерот Брус. Гледано во профил, овој објект со неправилна форма на вретено се проценува дека е над една милја во височина. Анализата на фотографијата покажува дека објектот е составен од високо рефлектирачки материјал, речиси стаклесто тело.

До денес, научниците не успеаја да го објаснат овој објект. Некои велат дека антената е она што останало од некоја стара цивилизација, која живеела на Месечината, други сметаат дека антената вонземско или земско средство за комуникација. Како и да е, стои меѓу другите необјасниви аномалии на надморска височина, пронајдени на површината на нашиот најблизок сосед.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.