Очите на животните изгледаат многу необично фотографирани од екстремна близина

Секое животно има различен вид на око, прилагодено на животната средина или ситуацијата во која животното мора да може да гледа. Ерменскиот фотограф Сурен Манвелјан се воодушевил од ова и решил да ги фотографира очите на различни животни одблизу. Да погледнеме дел од неговата колекција.