Од оваа фудбалска акција може да се извлече најважната животна лекција: Никогаш не се откажувај!

Ако голманот се откажеше, тогаш тоа ќе значеше крај на неговата кариера и сите ќе го паметеа како најголемиот лузер меѓу стативите.