Одењето дома е невозможно кога си ја поминал границата на нормално пијанство

Е затоа секогаш се пие во друштво, за да има кој да те однесе до дома ако претераш.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.