Одлепената плавуша ја лаже мајка си да легне на подот за да не ја казни полиција

Приказната е следна: Девојката ѝ се јавува на својата мајка и ѝ вели: „Мамо легнувај на подот, ме фати полиција заради брзо возење. Јас им реков дека лежиш на подот и морам итно да одам кај тебе, а тие доаѓаат да проверат.“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.