Одмазда (виц)

Жена ѝ се јавува на љубовницата на својот маж:
– Мојот кај тебе ли е?
– Да, но во моментот се тушира.
– Ај измисли нешто, задржи го уште 2-3 часа, ми се јави твојот дека имало гужва во сообраќајот и ќе задоцнел…