Одвај дочекал да му ги отворат казината, па сега уште да губи време да излегува надвор на цигара?! И со маска се пуши!

Маската е задолжителна во затворени простории, па човек мора да биде креативен.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.