Ограбување златара со јадица во Мелбурн

Рибарот успеа да улови само еден крап, но од 800 долари. На снимките може да се забележи дека арамијата добро се подготвил однапред – размислувал за планот, пристигнал во одредено време, си носел опрема, но заборавил една работа. Надзорните камери го снимале цели три часа, додека тој правел дупки во прозорецот и ја местел јадицата. Зошто алармот не работи, никој не може да разбере.