Ограничувањата не ги запираат толпите луѓе кои сакаат да се релаксираат среде пандемија во Мајами

Од 20 март, Мајами Бич воведе полициски час и исто така затвори три патишта што водат кон плажата поради пандемијата на коронавирус. Воведен е полициски час, кој се одржува во четврток, петок, сабота и недела од 20 часот до 6 часот наутро, во обид да се контролира големиот број луѓе што доаѓаа во градот за време на летниот распуст. Ограничувањата и забраните ќе траат до 12 април, иако тие навистина не им пречат на летувалците, кои во толпи се сончаат на плажите, лутаат низ градот и организираат спонтани забави.