Охриѓанецот и љубовницата (виц)

Охриѓанец спие во спалната, жена му уште работи нешто во кујната. Мажот во сон:
– Светлнааа, Светланааа…
Жената слуша, доаѓа во спалната и шлап, еден шамар со сета сила.
– Која ти е бе та Светлана, јас Кате сум.
– Светлана мори в кујна светет изгаси ги.