Ова е Џон Фурнис, слепиот дрвар, кој со своите раце прави прекрасни дрвени чуда

Џон има 38 години, а слеп е повеќе 20 години, по обидот за самоубиство како тинејџер. И покрај својот хендикеп, тој открил дека има талент за работа со дрво и сега создава прекрасни уметнички дела од дрво, вклучувајќи мебел, чинии и работни маси.

Во својата 16-та година бил во голема депресија. Се обидел да се застрела, преживеал, но го изгубил видот. Покрај работата со дрво, негова страст е и готвењето.