Ова е најглупавиот крадец што ќе го видите денес!

Веројатно ова му е една од првите кражби, затоа што сосема се збуни на крај и самиот се казни :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.