Ова е најдолгиот и најстрашниот мост за пешаци во светот

Мостот во Португалија е најдолгиот мост за пешаци со должина од 516 метри, кој го држат челични жици. Додека одите по мостот вие се наоѓате на 175 метри над реката Паива. Искуството е застрашувачко и возбудливо во исто време и локалците се надеваат дека инвестицијата од 2 милиони евра ќе им го зголеми туризамот во регионот.