Ова е најскатапа Тојота во светот: Човеков ја купил на старо за 1000 биткоини

Во тоа време, оваа инвестиција му изгледала многу поволна, бидејќи ги купил биткоините поевтино и автомобилот му излегол практично бесплатно, но ја научил лекцијата да внимава со инвестирањето во иднина. Олеснителната околност е што тој се уште живее од заработката од високата цена на биткоинот, бидејќи уште одамна сите свои пари ги претворил во биткоини.