Ова е трема: Полицијата го фатила и сега го потпишува записникот

Нему му гори под нозете, а полицајците му се смеат.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.