Ова не е инвазија на илјадници агресивни мајмуни, туку бегство на илјадници плашливи мајмуни

Мајмуните се сметаат за свети животни во Тајланд, па си живеат слободно во урбаните средини, како што е градот Лопбури. Токму мајмуните се една од причините која приввлекува многу туристи во земјата. Нешто што вреди да се прослави со малку огномет.