Ова не е оптичка илузија! Рибарско село со море во две бои што секој сака да го види

Малото рибарско село Лас Колорадас во Јукатан, Мексико може да се пофали со розова лагуна опкружена со насипи со бела сол. Припаѓа на најголемото мочуриште на мексиканскиот полуостров наречен „Ria Lagartos Biosphere Reserve“.

Розовата боја на морето доаѓа од голем број микроорганизми со изразен црвен пигмент.

Необичната боја привлекува големо внимание на туристите, кои во Лас Колорадас се чуствуваат како да се на некоја друга планета.