Ова неверојатно куче секој ден се грижи за 21-годишно девојче со инвалидитет

Ова е една срцезатоплувачка приказна на една девојка по име Клои и нејзиното прекрасно куче по име Тед. Клои има ретка срцева состојба наречена ортостатска постурална синдром на тахикардија, како и Елерс-Данлос, што влијае на нејзините зглобови.

Таа се бори со болестите уште од 13 години. За среќа, таа го има најдобриот помошник: Тед прави сè за Клои.

Клои го земала Тед кога имал 5 месеци и самата го научила на сѐ. Отпрвин, тој се плашел од нејзината инвалидска количка. Сега, тој знае еден куп команди кои ѝ помагаат на Клои во секојдневниот живот. Задачите вклучуваат подигање на чевли, подавање на предмети што и се потребни, па дури и соблекување на чорапите.

Наскоро, Клои реши да се вклучи во Помош за кучиња во инвалидност (кучешка помош), непрофитна организација која им помага на лицата со телесна попреченост да ги обучуваат своите миленици да станат квалификувани кучиња за помош.

Клои која секој ден го поминува со Тед и ја придружува на прошетки во кои и двајцата подеднакво уживаат. Клои се залагала „обичниот“ Тед да стане професионално куче за помош и успеала во тоа. Таа секој ден пишува на социјалните мрежи колку е благодарна за нејзиниот најдобар пријател, кој не ја остава сама ниту на една секунда.