Ова се најдобрите 10 фотографии од натреварот за фотоновинарство, кои го покажуваат најлошото и најдоброто во човештвото

Јасно е дека 2019 година е клучна година за граѓаните низ целиот свет. Во овој контекст, бесплатната апликација „Агора“ го започна својот прв конкурс за фотографии за # фотоновинарство, за да им даде на фотографите начин да фрлат светлина за конкретни проблеми. Натпреварот собра повеќе од 12.321 аматерски и професионални фотографи од целиот свет.

„Млади пиштоли“, впечатлива фотографија на група деца од Филипини кои се играат со пиштоли-играчки најдени во ѓубрето, собра најмногу гласови во апликацијата, носејќи му на авторот @renebernal парична награда од 1.000 американски долари.

10. Двајца пожарникари застануваат откако дрво се запалува додека се на патрола.

@RhythmOutdoors (Велика Британија)

Локација: Британска Колумбија, Канада

9. Надеж

@adeelchishti (Пакистан)

Локација: Лахоре, Пакистан

8. Бездомник

@pranab_basak (Индија)

7. 11-та

@oscar_penelo (Шпанија)

Локација: Барселона, Шпанија

6. Деца на улицата

@chanthar (Мјанмар)

Локација: Мандалеј, Мјанмар

5. Не е моја вина

@beaacevedo (Мексико)

Локација: Монтереј, Мексико

4. Примирје

@rvb_productions (Белгија)

Локација: Ипрес, Белгија

3. Фотоновинарство

@amdadhossain (Бангладеш)

Локација: Дака, Бангладеш

2. Војник и неговиот син пред да замине за должност

@dimasrachmadan (Индонезија)

1. Млади пиштоли (Победничка фотографија)

@renebernal (Филипини)

Локација: Метро Манила, Филипини

Самоук филипински фотограф @renebernal ја сними оваа неверојатна фотографија во амбиентот на Сан Дионисио, област која се наоѓа во јужниот дел на Метро Манила. Неговата фотографија собра најмногу гласови на апликацијата Агора и му освои парична награда од 1.000 долари.