Ова се најдобрите фотографии кои НАСА ги направи на Марс во последните 7 години

За нас, „смртниците“ Марс е земја каде што уште долго ниту еден човек нема да стапне, а камо ли да живее. Како и да е, луѓето го допреле Марс низ трајните тркала на роверите на Марс. Досега испратени се 4 роботски управувани ровери на Марс, секако сите управувани од НАСА: Сојурнер, Можност, Дух и Љубопитност.

Бидејќи мисијата на Можност беше прогласена за завршена на 13 февруари 2019 година кога НАСА го загуби контактот со возилото, ,Љубопитност стана осамен ќител на црвената планета, тркалајќи се на нејзината површина за да ја испита и истражи непознатата земја целосно сам. Леталото за прв пат слета на Марс на 6 август 2012 година и започна со реализација на своите цели низ годините. Еве ги најдобрите фотографии направени од Љубопитност.

Еве како изгледаше Љубопитноста пред 7 години и сега