Ова се најискрените графити поврзани со коронавирусот, кои ја претставуваат вистинската борба која ја води секој од нас

Коронавирусот го погоди целиот свет. Луѓето се вознемирени, а улиците се празни. Па, скоро празно. Кога станува збор за улиците, може да очекувате само една група да се шета и да остане лојална на нив, а тоа се уличните уметници.

Објаснувањето е прилично едноставно: дури и во помирни времиња, овие луѓе не се странци со опасноста, особено од законот и сега не е ништо поразлично. Исто така тие носеа маски, пред да стане „модерно“. Во време кога сите галерии и музеи се затворени, улиците станаа платно за јавна имагинација. Да разгледаме како уличните уметници ширум светот ја толкуваат ситуацијата.