Ова заборавено ретко ферари некогаш му припаѓало на принц од Саудиска Арабија

Ферари 512 ББИ најчесто се нарекувал Ферари Боксер поради неговиот мотор. Автомобилот бил во беспрекорна состојба пред помалку од 15 години. Поради некоја причина, овој редок италијански егзотик бил напуштен и оставен да пропаѓа. Особено чудно е што постојат само уште 42 вакви автомобили во светот. Најверојатно на принцот повеќе не му била интересна играчката. Уште почудно е што автомобилот има поминато само 10.300 километри.