Оваа црква во Грција е позакосена од кулата во Пиза и станува голема туристичка атракција

Селото во кое се наоѓа црквата е напуштено затоа што куќите настрадале од лизгање на земјиштето. Куќите настрадале, но не и црквата, која останала цела само под друг агол.