Оваа мајка сака екстремни патувања и насекаде со себе си го носи бебето

Ние постојано слушаме од луѓето дека на децата во првите години им треба мир и тишина, дека и родителите треба да се смират штом ќе добијат бебе, а не да патуваат низ светот во потрага по авантури.

Но, оваа жена одлучи да сврти сè наопаку. Заедно со детето, таа се искачува таму каде обичните луѓе не би се осмелиле.