Оваа овца може повторно да гледа по новата фризура (не била на фризер цели 5 години)

Беше вистинско блаженство за оваа овца кога и беше отстранета волна од 35 килограми, дозволувајќи и да гледа јасно за прв пат по многу години.

Барак, како што го добил прекарот, бил оставен да дивее со години и израснал огромна волна пред да биде спасен од засолниште на животни.

Волонтерите во Мисијата на Едгар во Ленсфилд, Австралија, велат дека Барак има раст на волна од најмалку пет години.

Освен што му даваше невообичаен изглед, испреплетената маса од волна исто така и тежела на овците и го замаглувала нејзиниот вид.

На волонтерите им требаше еден час да ја отстранат дебелелата, заплеткана волна на Барак, процес кој обично трае само неколку минути.

Овцата сега се опоравуваат и се прилагодуваат на новиот живот во засолништето.

„Не можевме да веруваме дека навистина има жива овца под целата волна“, напиша Мисијата на Едгар во објава на Фејсбук.

„Беше борба да се сфати дека под таа замрсена маса на сплеткано руно, украсена со безброј стапови, гранчиња и инсекти, не се наоѓа Јети од Австралија, туку овца“.