Оваа убавица ќе ви покаже како напорно работи на својата неверојатна фарма со кокошки

Кој вели дека убавите девојки не работат? Оваа убавица и нејзиното семејство имаат огромна фарма со илјадници кокошки, кои носат неверојатен број на јајца секој ден. Задачата на девојката е да ги собира јајцата, кои можат да се најдат насекаде низ нивниот имот, затоа што кокошките не се ограничени и си шетаат слободно.

Девојката вели дека може да стави повеќе јајца во една кошница, канта, затоа што кокошките несат сосема природни јајца и лушпата им е подебела. Расата на кокошките кои ги одгледуваат е многу пријателски расположена и девојката многу ги сака и често се игра со нив. За да ги заштитат кокошките од рептили имаат напарвени појас од дрвја околу фармата и садат посебна трева која им е одбивна на рептилите.