Оваа земјоделска куќа е напуштена пред скоро 70 години и оттогаш ништо во неа не е допрено

Куќата на земјоделско семејство останала недепрена откако по семејни кавги не можеле да се договорат околу неа. Селската куќа има пајтонче со пајажина, детски играчки во прав, распаднати камини во секоја соба, килими и слично. Во една од собите е пронајден стар весник, кој датира од 31 мај 1953 година.