Овие 12 илустрации покажуваат како изгледа токсична поддршка

„Токсична поддршка“ е самоиницијативен социјален проект креиран од Јулија Осука за да помогне во откривањето на токсичноста на фразите што луѓето ги кажуваат на некој со депресија. Повеќето од нас слушнале некои од овие фрази или самите ги кажале. Јулија вели дека таа не е исклучок и на двата фронта, но верува дека сите треба повеќе да внимаваме иако го мислиме најдоброто за саканите. Да се девалвираат и да се одрекуваат вашите чувства кои не можат да се контролираат, затоа што се облик на депресија е еднакво на чувство како да сте врзани во резервоар кој полека се полни со вода.

Само сакаш внимание!

Соземи се!

Може да биде полошо!

Но ти имаш прекрасен живот!

Биди позитивен!

Драматичен си!

Биди благодарен за тоа што го имаш!

И ова ќе помине!

Мислиш само на себе!

Престани да цимолиш!

Ти си она што го мислиш!

Потребна ти е клоца во задникот!