Овие 18 нови фотографии од Австралија, во нашите срца будат надеж за подобро утре

Меѓу смртоносните пожари во Австралија се и хероите кои буквално се фрлаат во оган за да спасат животи. Пожарникарите работат деноноќно, ветеринарите брзаат да излечат животни со изгореници, па дури и обичните луѓе прават сé што можат за да си помогнат едни на други да го поминат најлошиот период во историјата на континентот.

Сите овие здружени напори помагаат Австралија да се излекува, малку по малку. Секоја мала акција е важна и обидот на светот да ја спаси Австралија веќе покажува резултати.