Овие 20 фотографии покажуваат како Канаѓаните се справуваат со невидени снежни бури

Со глобалното затоплување кое влијае на планетата, гледаме сè повеќе и повеќе екстремни временски услови низ целиот свет. Пишувавме опширно за пожарите (и сега поплавите) што ја уништуваат Австралија. Но, тоа не е единственото место каде се случуваат вакви непогоди.

Масивни снежни бури ги погодија Њуфаундленд и Лабрадор во Канада. Канаѓаните сакаа да му покажат на светот само како изгледа најлошата бура во последните 50 години па објавија еден куп фотографии на интернет. Еве како изгледа овие денови Канада.