Овие илузии ќе направат да гледате поинаку најмалку 5 минути

Еве шест мајстори на надреалистичка уметност. Секој од нив нè потсетува дека светот е полн со чуда – не само однадвор, туку и од длабочините на нашата имагинација. Бонусот на крајот ќе ве натера да се посомневате во вашиот вид и ќе го измами мозокот. Внимавајте!

Магичниот надреализам на Роб Гонсалв

Сонцето плови

Незавршена сложувалка

Дамите на езерото

Авијација пред спиење

Паралелните светови на Јацек Јерка

Јаболков календар

Лавиринт на пролетта

Зимски бран

Библиотека

Двосмислената имагинација на Нил Симон

Рефлексии

Ролетни

Парадоксален ентериер

Лажно светло

Повеќекратните метафори на Владимир Куш

Покана за вечера

Ветерници

Зајдисонце над океанот

Бранови кои се кршат од бродот

Продорниот надреализам на Рафал Олбински

Ирис

Да/Не

Не ја проценувајте книгата по кориците

Комета

Мистериозните слики на Олег Шуплиак

Две птици

Сталинград

Сликање во италијански стил (лево); Шумска песна (десно)

Бонус: Загледајте во центарот на сликата 30-40 секунди. Обидете се да не трепнете. Сега погледнете ја вашата рака или што било друго што сакате да го намалите.