Овие карти се толку ужасни, што всушност се добри

Ужасните мапи можат да бидат многу забавни. На крајот на краиштата, за што е Интернетот ако не да се забавува со политиката и нашата географска неписменост? Од тоа колку „Швајцарии“ се вклопуваат во Бразил, па до тоа како Европејците ги гледаат САД, едноставно некои од овие карти би сакале да ги врамите.

Колку Швајцарии можат да се сместат во Бразил?

Карта на Африка од кора од портокал

Како да бидеш лош сосед, прва лекција! (Франција има изградено нуклеарна централа, која е скоро во Белгија)

Колку светот „паничи“ и се чувствува лошо кога трагедии се случуваат низ различни делови од светот (црвеното е најголем степен на чувство за трагедија, а кафеаво „кому му е гајле“)

Од Американци било побарано да го покажат Иран на картата

Држави во кои е полесно да се постигне „Американскиот сон“ отколку во Америка

Како Европејците ја гледаат Америка

Централна и Јужна Америка според телевизија Фокс

Пратење на орел во период од 20 години

50% од Канаѓаните живеат јужно од црвената линија