Овие стрипчиња ќе ви покажат 10 бесмислени работи кои ги правиме секој ден

Животот како да е исполнет со противречности. Сите работиме напорно и имаме свои мали начини да се обидеме да ги решиме нашите секојдневни проблеми, но понекогаш завршуваме создавајќи повеќе проблеми од тоа со што започнавме.

Сите ние треба да ги разгледаме работите внимателно и да престанеме со постапките со кои што не се постигнува ништо добро.

1. Користење на еколошка торба при купување ако веќе купувате многу пластични артикли

2. Трошење повеќе време при избор на нова серија отколку навистина да гледате серија

3. Грижи и нервози за тестови откако веќе сте ги предале

4. Пијалок без шеќери додека јадете крофни и слатки

5. Исклучување и вклучување на Фејсбук на 5 минути

6. Оставање на вклучен телевизор само за да крева врева

7. Празни кутии од храна низ домот

8. Проверување на фрижидерот како да новата храна магично ќе се појави

9. Насилно притискање на копчињата на далинскиот управувач кога знаете дека му требаат нови батерии

10. Свирење во сообраќаен метеж