Овие три бабички решиле да живеат заедно затоа што се плашеле да останат сами во изолација

Долгогодишните пријателки Дорин Барнс, Керол Спарк и Доти Робинсон се сите во 70-тите години и планираат да се изолираат заедно во истиот дом во обид да се борат против осаменоста. Трите пријателки од Салфорд, коис е дружат веќе 40 години сметаат дека подобро ќе преживаеат доколку се заедно и дека си набавиле добра количина на вино.

Тие се снимале во домот на Керол, но сѐ уште не можат да одлучат во која куќа да се изолираат бидејчи секоја си има свои предности. Некоја има голема градина, некоја Нетфликс. Позитивните бабички се спремни да се справат со настанатата ситуација и со ведар дух си помагаат во овие тешки времиња.