Овој човек си направи видеотека во подрумот и тоа буди носталгија кај сите нас

Сите сакаме малку носталгија. Мали работи кои нѐ потсетуваат на тоа како било порано, како се променија работите со текот на годините. Едни од работите кои предизвикуваат носталгија се и видеотеките. Видеокасетите повеќе не се користат, но Ник Колинс најде совршено место за нив со претворање на неговиот подрум во неверојатен спомен од 90-тите.

Ник започна да собира ретро игри во 2012 година, но кога ја заврши таа колекција сакаше нешто повеќе. „Кога дојдов до крајот на патот со игрите, видеокасетите ги почувствував како природна транзиција.“, вели Ник. Еве како тој ја созададе својата видеотека: