Овој човек си направи возило од „Војна на Ѕвездите“ во својата гаража

Иумителот и Јутубер Колин Фурз поминал 5 недели во градење на реплика во должина од 3,7 метри од моделот, кој се претстави во првиот филм „Војна на Ѕвездите“ Нова надеж. 40-годишникот од Линколншир е познат по своите пронајдоци, вклучувајќи го и најбрзиот скутер во светот за мобилност и возниот автомобил-џакузи.

Тој преправил автомобил за голф за да создаде импресивен Landspeeder, кој тежи 430 килограми. Се верува дека е единствениот модел од метален Landspeeder со целосен опсег и може да патува со брзина од 40 км/ч со моќност на тркалата и импресивни 65 км/ч кога работата специјалните мотори.